Logga in
Logga ut

SmakUpplevelse Blekinge

Spetsamåla gård
Spetsamåla gård
Upplevelser i spännande natur, mångfald med bin och bär och en ny kolanläggning med modern förbränni...
Till medlemmen
Bli en av oss

Ansök redan idag!

Till ansökan
Tamancha
Tamancha
Tamancha köper orostade kaffebönor (råkaffe) direkt från bönder kooperativen i Rwanda (Direct Trade)...
Till medlemmen

Björketorps Gård

Klicka på bilden för bildgalleri

Mjölk, glass, häst, skog, bostäder, butik och praktik/studiebesök! För snart tjugo år sedan blev Björketorp en ekologisk KRAV gård på grund av vår oro för framtidens vattenkvalité. Vi ville även göra något mer än att bara leverera mjölk. Vi är sprungna ur riktiga matsläkten och lärda att göra det vi tycker om  i vardagen och på tallriken. Vi gick utbildningar och gjorde massor av studiebesök. Det vi hade känsla för när vi startade resan, blev också vägen vi fortsatte på. ”Äkta och oförfalskat” hade fått en självklar plats i våra hjärtan! Det finns massor av skräpmat, ofta med ett perspektiv att tävla om billigaste pris.

Vi tycker om det vi gör, äter och säljer.

Glassen är dagens mjölk. Grannarna bistår med ägg och honung. Ekogrädde och socker tar vi från Skåne, där ligger också vårt mejeri. Den är inte KRAV märkt, för vi använder konventionellt socker. Ekosockret i svenska butiker kommer från Sydamerika… Julen 2015 öppnade vi vår mjölkbutik. Vi har börjat med mjölk i lösvikt, glass, ägg och honung.

På sommarlovet är där glassförsäljning i strut/bägare, mjukglass, milkshake, kaffe/te alla eftermiddagar mellan kl.13-17. Själva butiken har öppet alla årets dagar mellan kl. 8-20.

Vi har studenter/praktikelever från hela världen och studiebesöken är en stor del av vår vardag.

Varmt välkommen att boka guidning/visning om mat och djur.  Catering och vad vi kan hjälpa till med för Er som vill veta och uppleva mer från ett svenskt heltidslantbruk med äkta bönder.

Familjen Brunberg, Björketorps Gård

Posted from Blekinge County, Sweden.

Kontakta Björketorps GårdBjörketorps Gård
Björketorps Gård Björketorpsvägen 17
372 95 Johannishus

0457 311 37
www.bjorketorpsgard.se
per.brunberg@telia.com