Logga in
Logga ut

SmakUpplevelse Blekinge

Amiralsgården Werstorp
Amiralsgården Werstorp
Amiralsgården Werstorp är belägen mitt i Skärva Naturreservat, intill Skärva Herrgård som är en del ...
Till medlemmen
Bli en av oss

Ansök redan idag!

Till ansökan
Systrarna Lindqvist Café och Hembageri
Traditionsfyllt och underbart välkomnande café och bageri i centrala Karlskrona Mer information k...
Till medlemmen

Recept

Här kommer vi fylla på med underbara recept från SmakUpplevelseBlekinges medlemmar. Håll till godo!

 

Gravad viltfilé med sallad och senapsdressing

8 december, 2012

Recept från Jesper Karlsson, Kökschef på Eriksberg

 

4 personer

400 g filé eller biff av vilt
1 msk enbär
1/2 msk svartpeppar
4 msk salt
4 msk socker
1 l blandad sallad
2 msk osötad senap
1 msk äppelcidervinäger
1/2 dl olja
salt och peppar

Grava köttet med salt, socker, enbär, svartpeppar och eventuellt kryddörter. Lägg allt i en plastpåse, sug ut luften och låt köttet ligga i kylen i ett till två dygn. Frys sedan köttet innan det skivas tunt och läggs på tallrik. Blanda dressing av senap, vinäger, olja och kryddor i en stor bunke. Vänd ned salladen strax före servering och lägg upp med köttet.