Logga in
Logga ut

SmakUpplevelse Blekinge

Snärjeskogen
Rofyllt inbäddad i det Blekingska landskapet ligger den välrenommerade festplatsen Snärjeskogen, en ...
Till medlemmen
Bli en av oss

Ansök redan idag!

Till ansökan
Askunga Dovvilt
Askunga Dovvilt
Askunga Dovvilt föder upp dovhjortar i hägn. Målet är ca 150 hindar, dvs ca 300 djur när dem kalvat....
Till medlemmen

Recept

Här kommer vi fylla på med underbara recept från SmakUpplevelseBlekinges medlemmar. Håll till godo!

 

Gravad viltfilé med sallad och senapsdressing

8 december, 2012

Recept från Jesper Karlsson, Kökschef på Eriksberg

 

4 personer

400 g filé eller biff av vilt
1 msk enbär
1/2 msk svartpeppar
4 msk salt
4 msk socker
1 l blandad sallad
2 msk osötad senap
1 msk äppelcidervinäger
1/2 dl olja
salt och peppar

Grava köttet med salt, socker, enbär, svartpeppar och eventuellt kryddörter. Lägg allt i en plastpåse, sug ut luften och låt köttet ligga i kylen i ett till två dygn. Frys sedan köttet innan det skivas tunt och läggs på tallrik. Blanda dressing av senap, vinäger, olja och kryddor i en stor bunke. Vänd ned salladen strax före servering och lägg upp med köttet.