Logga in
Logga ut

SmakUpplevelse Blekinge

Hallandsboda B&B
Hallandsboda B&B
Bo i mysiga blå stugor vid Mörrumsån, mitt i Blekinges underbara natur. Vi erbjuder stuguthyrning me...
Till medlemmen
Bli en av oss

Ansök redan idag!

Till ansökan
Brygghus 19
Brygghus 19
Vi är tre hängivna f d hembryggare som 2011 bestämde "vi öppnar ett bryggeri, hur svårt kan det vara...
Till medlemmen

Recept

Här kommer vi fylla på med underbara recept från SmakUpplevelseBlekinges medlemmar. Håll till godo!

 

Fler recept!!

19 december, 2012

Här kommer härliga recept från Bondgården i Olsäng!

Jordärtskockssoppa

Skala skockor.Lägg dem i grytan, häll på kokande vatten, salta lite. Koka inte för mjukt. Mixa till kräm, häll i lite grädde och ev. mer vatten till önskad konstistens.Krydda med buljong, peppar, några droppar citronsaft, ev. citronsyra, salta efter smak. Servera med småskuren , knaperstekt bacon. Varma smörgåsar med getost eller brie och honung passar bra till soppan.

***************************************************************************************

Sparrissoppa

Skölj sparris, skär av ca. 0.5cm, skala en liten bit på nedre delen. Bryt av knopparna . Lägg sparris i grytan, häll på kokande vatten och lite salt. Koka ca. 5 min . Mixa , krydda med buljong , citron och socker. Lägg i knoparna,häll i grädde, koka ytterligare 1-2 min.

****************************************************************************************

Raggmunkar på jordärtskockor

250g skockor,borstad men ej skalad, 1 liten lök, 0,5dl mjöl,  0,5dl mjölk, 1tsk salt, peppar

Riv jordärtskockor på grova sidan av rivjärnet. Skala och hacka löken. Blanda med övriga ingriedenser. Stek i olja tills de är mjuka och har fin färg.

*****************************************************************************************

Grillad grön sparris med chevré-creme och chilihonung

500gr grön sparris,  100g Chevré-creme, 1,5-2dl grädde, beroende på ostens konstistens, 2msk creme fraiche, salt och peppar,  några droppar chilihonung

Mixa samman ingredienserna till cremen. Krydda efter smak

*******************************************************************************************

Grilla sparris: Spraya på lite god olivolja. Grilla hastigt och snurra stjälkarna för att få jämn färg . Salta efter behov.