Logga in
Logga ut

SmakUpplevelse Blekinge

Blekinge Gourmet - Restaurang Skeppsgossen och Rosteriet
Blekinge Gourmet - Restaurang Skeppsgossen och Rosteriet
Vi på Blekinge Gourmet arbetar med att skapa matupplevelser genom traditionellt hantverk utan genväg...
Till medlemmen
Bli en av oss

Ansök redan idag!

Till ansökan
Brygghus 19
Brygghus 19
Vi är tre hängivna f d hembryggare som 2011 bestämde "vi öppnar ett bryggeri, hur svårt kan det vara...
Till medlemmen

Recept

Här kommer vi fylla på med underbara recept från SmakUpplevelseBlekinges medlemmar. Håll till godo!

 

Confit på hare

8 december, 2012

Recept från Jesper Karlsson, Kökschef på Eriksberg

 

Lämplig sats till en styckad hare:

1 l olja
ankfett eller ister
2 gula lökar i klyftor
3 lagerblad
1 msk hel kryddpeppar
2 krm rosmarin
2 krm timjan

Saltlake: 
55 g salt/liter vatten
2 msk druvsocker

Cesardressing: 
2 äggulor
1 1/2 matsked dijonsenap
1 1/2 matsked vitvinsvinäger
1 dl olivolja
1/2 dl matolja
2 sardeller
örter
vitlök och salt
1 1/2 dl finriven parmesanost

Med confitkokning av kött menas kokning i fett, kryddor och grönsaker på låg temperatur. Denna metod passar bra
till kött från lägg, bog och stekar från hare eller kanin. För att få mer smak på köttet är det bra att rimma köttet innan.
Lägg köttet i en saltlake fyra till sex timmar. Confitera köttet på en temperatur strax under 100 grader till dess köttet släpper från benet.
Det tar cirka två timmar. Fettet kan du sila och förvara i kylen eller frysen för att använda fler gånger.