Logga in
Logga ut

SmakUpplevelse Blekinge

Johannishus Godsförvaltning AB
Johannishus Godsförvaltning AB
Johannishus Gods är beläget i Ronneby kommun och sträcker sig från kustbandet 32 km upp mot Smålands...
Till medlemmen
Bli en av oss

Ansök redan idag!

Till ansökan
Vingården Stora Boråkra
Vingården Stora Boråkra odlar vindruvor, huvudsakligen gröna druvor, som förädlas till vitt vin. Vi...
Till medlemmen

Recept

Här kommer vi fylla på med underbara recept från SmakUpplevelseBlekinges medlemmar. Håll till godo!

 

Confit på hare

8 december, 2012

Recept från Jesper Karlsson, Kökschef på Eriksberg

 

Lämplig sats till en styckad hare:

1 l olja
ankfett eller ister
2 gula lökar i klyftor
3 lagerblad
1 msk hel kryddpeppar
2 krm rosmarin
2 krm timjan

Saltlake: 
55 g salt/liter vatten
2 msk druvsocker

Cesardressing: 
2 äggulor
1 1/2 matsked dijonsenap
1 1/2 matsked vitvinsvinäger
1 dl olivolja
1/2 dl matolja
2 sardeller
örter
vitlök och salt
1 1/2 dl finriven parmesanost

Med confitkokning av kött menas kokning i fett, kryddor och grönsaker på låg temperatur. Denna metod passar bra
till kött från lägg, bog och stekar från hare eller kanin. För att få mer smak på köttet är det bra att rimma köttet innan.
Lägg köttet i en saltlake fyra till sex timmar. Confitera köttet på en temperatur strax under 100 grader till dess köttet släpper från benet.
Det tar cirka två timmar. Fettet kan du sila och förvara i kylen eller frysen för att använda fler gånger.